top of page

Sociaal Maatschappelijke Training (SMT)

Om onze leerlingen voor te bereiden en om hun welbevinden te vergroten, organiseren wij voor een aantal onder hen een "sociaal maatschappelijke training".
Dit is een vorm van "stage" die vanuit de school begeleid wordt.

We kiezen ervoor om deze training slechts in te richten voor leerlingen ouder dan 18jaar en voor één of maximaal twee halve dagen per week. Leerling, ouders en klassenraad moeten akkoord zijn. Via een "arbeidsinteressetest" wordt nagegaan wat de leerling graag doet en proberen we een geschikte stageplaats te vinden. Gezien onze leerlingen steeds toezicht nodig hebben is het noodzakelijk dat ter plaatse een begeleider wordt aangeduid op wie de leerling ten alle tijde een beroep kan doen.
De leerling die op training gaat wordt zo lang het nodig is door een leerkracht van de school begeleid. Om de verplaatsingstijd en -kosten te beperken zoeken we dan ook zoveel mogelijk trainingsplaatsen in de buurt van Molenstede.

Er wordt steeds een trainingsovereenkomst opgemaakt tussen de stageplaats en de school. Deze overeenkomst kan op elk moment door elke partij opgezegd worden. De leerling blijft verzekerd door de schoolverzekering.

Mogen we een beroep doen op uw medewerking om een van onze leerlingen de kans te bieden een verdere stap in zijn/haar ontwikkeling te zetten via een training in uw bedrijf of dienst?

 

Hartelijk dank bij voorbaat.

Leerlingen, ouders, leerkrachten en directie (Jeanne Busselen) van BuSO De Bremberg.

bottom of page